BIZIT Seminar

Apple se i dalje protivi vezama koje vode ka plaćanju izvan aplikacije

Apple je u petak izneo svoje prigovore na odluku suda da se dozvoli programerima aplikacija da ponude opcije plaćanja putem treće strane. Ovaj prigovor dolazi uoči saslušanja zakazanog za sledeći mesec koji bi trebao da utvrdi da li je odluka suda ispravna.

PCPress.rs Image

Apple protiv sveta

Sudska presuda u sporu između Apple i Epic Games ima pravni epilog prema kojem Apple treba da dozvoli programerima da ponude drugačije oblike plaćanja. Apple se najpre složio sa ovom odlukom i tražio rok do 9. decembra da sprovede sudsku presudu u delo. Međutim, u petak je kompanija uložila žalbu na odluku i zatražila da se produži rok za sprovođenje odluke sve dok se ovakva odluka ne preispita još jednom. Na ovaj način Apple je kupio još najmanje godinu dana vremena. Novo ročište  je zakazano za 9. novembar.

Apple je ipak pokazao određenu fleksibilnost i otvorenost ka ideji o spoljnim linkovima za plaćanje. Međutim, ukazali su da linkovi i dugmad koji vode ka trećim licima ugrožavaju bezbednost aplikacije i korisnika. Apple je ukazao da zbog ovog problema mora da „ograniči plasman, format i sadržaj“ trećih strana kako bi se smanjio rizik.

Pročitajte i:  Warpips: Igrajte potpuno besplatno

Apple je svakako pokazao određen stepen dobre volje, međutim još uvek nije na delima sproveo zahteve programera. Sa jedne strane, ponašanje Apple se može posmatrati kao rad ozbiljne kompanije kojoj je stalo do iskustva i bezbednosti korisnika, dok se sa druge strane može posmatrati i kao kupovina vremena i prolongiranje sprovođenja sudske presude. Ovaj spor svakako ostaje i dalje otvoren i aktuelan, a ishodi se još uvek ne mogu naslutiti.

Izvor: Reuters

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,