BIZIT Seminar

Apple seli proizvodnju iPad-a i MacBook-a iz Kine u Vijetnam?

Apple je zatražio od Foxconn-a da preseli neke proizvodne kapacitete za iPad i MacBook u Vijetnam, prenosi Reuters. Postrojenja treba da pokrenu proizvodnju u prvoj polovini sledeće godine u Foxconn-ovoj provinciji Bac Giang, prema Reuters-ovom izvoru, koji primećuje da Apple želi da učini raznolikim svoj lanac snabdevanja zbog tekućih trgovinskih sporova između SAD-a i Kine.

PCPress.rs Image

Reutersov izveštaj ne navodi koji modeli iPad-a ili Mac-a će biti sastavljani u Vijetnamu, niti koji će se deo ukupne proizvodnje Apple-a premestiti iz Kine. Ali ovo ne bi bili prvi Apple proizvodi koji su sastavljeni u Vijetnamu – Apple je tamo počeo da proizvodi AirPods Pro uređaje ranije ove godine. Apple je takođe neko vreme koristio Indiju za proizvodnju određenih modela iPhone-a, mada to uglavnom prethodi američko-kineskom trgovinskom ratu i pomaže kompaniji da ispuni lokalne uvozne propise.

Nikkei je ranije ove nedelje objavio da Foxconn planira investiciju od 270 miliona dolara u Vijetnam kako bi proširio svoj proizvodni kapacitet. Tajvanska kompanija navodno seli više od 30% svojih proizvodnih linija izvan Kine.

Pročitajte i:  Apple Maps: Funkcija za takmičenje s Google Maps

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: