Apple sprema jeftiniji MacBook Air

Pouzdani Apple analitičar Ming-Či Kuo, iz kompanije KGI Securities, predviđa da će tokom 2018. godine Apple krenuti sa predstavljanjem nešto jeftinijih MacBook i iPhone X uređaja kako bi pridobio nove, a i korisnike koji još koriste starije Apple-ove uređaje.

PCPress.rs Image

MacBook Air linija je prilično stagnirala poslednjih godina, a Apple se više fokusirao na 12-inčni MacBook i MacBook Pro. Sada, Kuo očekuje da će Apple predstaviti novog 13-inčnog MacBook Air-a koji bi bio nešto jeftiniji u odnosu na prošle verzije, posebno u odnosu na aktuelni model koji se prodaje po ceni od 999 američkih dolara. Nova verzija trebalo bi da se nađe na tržištu tokom drugog kvartala ove godine, a ovaj model bi trebalo da poboljša isporuku MacBook-ova za deset do 15 procenata. Detalji o laptopu su za sada šturi, ali su raniji izveštaji sugerisali da Apple planira drastične izmene za MacBook Air liniju ove godine. Moguće je da ćemo videti dva Thunderbolt 3 porta (što bi omogućilo povezivanje eksternog GPU-a), Osmu gemneraciju Intel procesora, kao i brži NVMe SSD.

Pročitajte i:  Dostupne šifrovane rezervne kopije za WhatsApp

Sličnu strategiju Apple navodno namerava da primeni i na tržištu pametnih telefona, gde će u septembru između ostalog biti ponuđena i jeftinija verzija iPhone X-a nove generacije, s 6,1-inčnim LCD ekranom, Face ID-jem i Animoji animiranim emotikon sličicama, ali bez nekih funkcija kao što je na primer 3D Touch. Glavna namera je, čini se, nagovoriti Apple-ove korisnike da konačno krenu sa procesom nadogradnje svojih starijih uređaja.

 

Izvor: 9to5Mac

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,