Apple “stavio šapu” i na Snupija

Apple je potpisao ugovor sa kompanijom DHX Media, kanadskom kućom koja stoji iza popularnog crtanog filma Snupi. Ugovor podrazumeva proizvodnju novih kratkometražnih i dugometražnih filmova o Snupiju, Čarli Braunu i ostatku družine, a između ostalog kreiraće se i ekskluzivni kratki sadržaji za Apple, sa Snupijem u glavnoj ulozi.

PCPress.rs Image

Snupi se prvi put pojavio u stripu tokom 1950. godine. Nakon desetak godina „preselio“ se na televiziju i veliko platno, kada je stekao svetsku popularnost. Nedavno je objavljen i kompjuterski animiran „Peanuts movie“ koji je do sada zaradio 246 miliona USD. Trenutno većinski vlasnik franšize je DHX medija, dok je 20% vlasništva i dalje u posedu familije Čarlsa Šulca, originalnog autora Snupija.

Iako deluje da je ovo čudna odluka Apple-a, on već neko vreme ulaže u zabavne multimedijalne sadržaje za celu porodicu, s ciljem da obezbedi video materijala za svoj budući streaming servis za Apple TV, iPhone i iPad. Do sada je uložio više milijardi USD u taj servis, za koji postoje nezvanične najave da će početi sa radom u martu 2019. godine.

Pročitajte i:  Prvi iPhone sa USB-C portom na svetu

Izvor: Techcrunch

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,