Apple suspendovao kontroverznu aplikaciju

Apple je bio prinuđen da suspenduje Clearview AI iz svog razvojnog programa, sve dok se ne završi istraga koja se vodi zbog kršenja politike privatnosti i poslovne politike razvojnog programa Apple-a.

apple suspendovao clearview ai

Nisu poštovali poslovnu politiku

Clearview AI je suspendovan iz Apple-ovog razvojnog programa zbog problema sa poslovnom politikom koja je izazvla kontroverze. Ovo je samo jedan poraz u nizu za ovu aplikaciju za prepoznavanje lica. Apple je objavio zvanično saopštenje čime je Clearview AI suspendovan zbog kršenja uslova razvojnog programa koji je namenjen kompanijama koje proizvode i distribuiraju aplikacije. Kompanije je ostavila rok od 14 dana za odgovor i potencijalno otklanjanje problema.

Podsećanja radi, neke savezne države kao što je New Yersey suspendovale su firme koje koriste Clearview AI sve dok se vodi istraga protiv njih. Čak su i velike kompanije koje koriste njihove usluge ostale uzdržane dok traje istraga oko ovog problema.

Clearview AI je sakupio preko 3 milijarde fotografije, koje se date agencijama za sprovođenje zakona i bankama na upotrebu. Navodno, sve je u granicama zakona i da su rezultati isključivo samo javno dostupne informacije, ali će istraga na kraju pokazati šta je istina.

Pročitajte i:  iOS 15 biće dostupan za preuzimanje 20. septembra

Ove informacije dolaze nam par dana nakon godišnjeg sastanka borda direktora u Apple-u, na kom je između ostalog govoreno o trackpad tastaturi za iPad, o padu prodaje pametnih telefona zbog Korona virusa, i o ponovnom planiranju ovogodišnjeg poslovanja.

Izvor: CNN

Facebook komentari:

Tagovi: ,