Top50 Glas publike

Apple uključio Srbiju u COVID-19 Mobility Data izveštaj

Pre nekoliko nedelja, Google je najavio da će objaviti podatke o lokaciji kako bi pomogli vlastima da bolje razumeju kako se virus COVID-19 širi, kao i da vide ko se kreće kada ne bi trebalo. Izgleda da je sada Apple na redu da učini isto, jer objavljuju svoje podatke o mobilnosti.

PCPress.rs Image

Srbija uključena u izveštaj

Prema Apple-u, „Ovi podaci o mobilnosti mogu da pruže korisne uvide lokalnim samoupravama i zdravstvenim organima vlasti, a mogu se koristiti i kao temelj za nove javne zabrane tako što će se pokazati promena u količini ljudi koji voze, šetaju ili idu javnim prevozom u svojim zajednicama.“ S obzirom na Apple-ov stav prema privatnosti, čini se da kompanija želi da uveri svoje korisnike da se podaci ne vezuju za Apple ID korisnika.

To znači da niko neće znati da se baš vi krećete na mapi, jer za razliku od Google-a, Apple je u ovom izveštaju uključio Srbiju. Apple takođe naglašava da oni ne čuvaju istoriju gde je bio korisnik. Umesto toga, Apple tvrdi da su ove informacije zapravo generisane sabiranjem broja zahteva upućenih Apple Maps-u za uputstva.

Pročitajte i:  Apple Maps: Funkcija za takmičenje s Google Maps

PCPress.rs Image

Nije iznenađujuće što je Apple objavio ove podatke nedugo nakon što je Google to učinio. Obe kompanije su nedavno najavile da će se udružiti kako bi pomogle u razvijanju mogućnosti praćenja kontakata koje će biti ugrađene u iOS i Android. Ukoliko vas zanima da proverite Apple-ove podatke o mobilnosti, možete ih pogledati na ovom linku.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,