Top50 Glas publike

Apple uklonio 25 hiljada aplikacija koje su “ilegalne” na kineskom tržištu

Apple je, prema izveštajima, povukao više od 25 hiljada aplikacija iz App Store-a za kinesko tržište, zbog toga što se u medijima već neko vreme pisalo o tome da krše zakone ove zemlje. Bar četiri hiljade ovih aplikacija označene su kao „one koje podstiču kockanje,“ dok preostale krše brojna druga pravila.

PCPress.rs Image

Iz kompanije su objavili da su aplikacije za kockanje nelegalne, te da ih nema u App Store-u u Kini, i istakli da se aplikacije proveravaju pre nego što stignu do online prodavnice, ali da se dešava da neka koja nije poželjna za određeno tržište ipak prođe neprimećeno. Potez je usledio nakon serije negativnih natpisa u medijima, u kojima je kompanija Apple optužena da ne čini ništa kako bi sprečila ilegalne online aktivnosti. Kompanija je i ranije bila prinuđena da preduzima brojne korake kako bi izašla u susret kineskim regulativama, pa je, na primer, već uklonila aplikacije za VPN servise.

PCPress.rs Image

Tako uklanjanje aplikacija za kockanje i nije veliko iznenađenje, te podseća na to koliko se strane kompanije prilagođavaju kineskim zakonima kako bi nastavile da posluju u toj zemlji.

Pročitajte i:  Njujorški policajci otkrili da AirTag prati njihov patrolni automobil

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,