TrendMicro

Apple više neće popravljati iPhone uređaje koji su obeleženi kao nestali

Apple prodavnice i ovlašćeni dobavljači usluga više neće popravljati iPhone uređaje koji su prijavljeni kao nestali u GSMA registru uređaja. Kompanija sada zahteva od tehničara za popravku da uskrate korisnicima popravku ako su obavešteni o statusu nestalog u MobileGenius ili GSX sistemima koje koriste za servisiranje kupaca.

apple neće popravljati prijaveljene iphone telefone

Apple doneo novu politiku oko popravki uređaja

GSMA registar uređaja je baza podataka serijskih brojeva uređaja sa informacijama o statusu svakog uređaja. Na primer, ako neko prijavi svoj telefon da je ukraden policiji, vlasti mogu označiti uređaj preko GSMA, što može pomoći dobavljačima popravki da identifikuju uređaj kao nestao ako ikada dođe u njihovu radnju.

Apple-ova nova politika je dizajnirana da spreči svoje dobavljače popravki da popravljaju telefone koji su možda pali u pogrešne ruke. Nadovezuje se na svoja postojeća pravila koja zabranjuju tehničarima da uklone aktivacionu bravu sa uređaja osim ako kupac ne može da pruži dokaz da ga je kupio. Apple će takođe odbiti da izvrši popravku ako korisnici stave svoj uređaj u izgubljeni režim preko aplikacije Find Me, koja zaključava uređaj i prikazuje kontakt informacije na zaključanom ekranu.

Pročitajte i:  Apple VR slušalice i plaćanje očima?

Izvor: The Verge

 

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,