VMware-vForum

Apple Watch i iPhone: Obaveštenja o neprijatnim mirisima

Pametni uređaji polako postaju sve pametniji, te konstantno stižu nove opcije koje pojednostavljuju korisničke živote. Među najpopularnijim su opcije za merenje različitih segmenata, poput broja otkucaja srca u minuti, a Apple Watch i iPhone idu i dalje od toga, pa bi u bliskoj budućnosti korisnicima mogli da ponude i funkciju u okviru koje će ih obaveštavati da šire neprijatan miris, što bi moglo da ukazuje i na neke zdravstvene probleme.

PCPress.rs Image

Naime, na novu funkciju ukazuje nedavno objavljeni patent pod naslovom “Systems and Methods for Environment Sensing”, koji govori o novoj funkciji koja bi na Apple Watch i iPhone mogla da donese nove senzore i sisteme veštačke inteligencije koji bi omogućavali detektovanje mirisa koji su u vezi sa određenim hemikalijama. To znači da bi pametni uređaji uskoro mogli da prepoznaju određene mirise u vazduhu, uključujući i one koje šire ljudska tela u okruženju. Iako se na prvu čini da je nova funkcija u vezi sa taštinom, istina je da mirisi koje tela šire mogu da ukazuju i na neke zdravstvene komplikacije, pa bi nova funkcija mogla da doprinese da se bolesti otkrivaju na vreme.

Pročitajte i:  Apple radi na tehnologiji „preklopive“ kamere

PCPress.rs Image

Ovo nije jedina opcija za pametne satove na kojoj Apple radi, te je moglo da se čuje i da planira sistem za određivanje nivoa šećera u krvi, ali, budući da se još uvek radi samo o patentima, nije sigurno da će opisane opcije zaista i stići do korisnika.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
ERP 2022

Tagovi: , ,