BIZIT 2022

Apple Watch stiže sa always-on displej opcijom

Još od kada se pojavio prvi Apple Watch model korisnici čekaju always-on opciju za displej, kako bi uvek imali pristup podacima sa ekrana, te kako bi mogli da ih pročitaju, a da prethodno ne moraju da uključe displej.

PCPress.rs Image

Prema novom patentu koji je stigao iz kompanije Apple, kreatori su oklevali da always-on donesu na Apple Watch, a zbog oštećenja koja mogu da nastanu na OLED ekranima (takozvani burn-in), te trošenja baterije. Problem sa baterijom može da se raši ako se uređaj koristi u modu sa nešto prigušenijim svetlom na displeju, dok burn-in problem može da se reši maskiranjem, a tako što bi kompanija na osnovu korisničkih podataka o ovom problemu omogućila veštačko podešavanje svetla i kontrasta u problematičnom delu displeja. Pored toga, patent ukazuje i na veći, te zaobljeniji ekran u okviru Apple Watch serije 4, a preko anti-aliasing tehnike koja omogućava da se sadržaji prilagode zaobljenim delovima displeja.

Novi Apple Watch mogao bi da se pojavi zajedno sa iPhone modelima za 2018. godinu, te se očekuje da budu predstavljeni 12. septembra, da bi se u prodaji našli nedelju dana kasnije.

Pročitajte i:  Apple i SpaceX: Svađa oko nove iPhone funkcije

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,