Apple WWDC počinje 22. juna

Apple je danas objavio da će njihova svetska konferencija za programere WWDC 2020, biti održana online putem, počev od 22. juna ove godine. Najavljeno je da će ovo biti potpuno novo iskustvo za sve učesnike. Iz uživo formata, ova konferencija je prebačena u online okruženje zbog trenutne zdravstvene situacije u svetu.

apple wwdc u junu

Konferencija će biti održana online putem

WWDC 2020 je u martu bio otkazan, zbog širenja epidemije Korona virusa u celom svetu. Međutim, iz Apple-a su pronašli način da ovu konferenciju održe online putem, obećavajući da će ovo biti totalno drugačije iskustvo od dosadašnjeg za sve učesnike. Obećavaju i da će WWDC 2020 biti do sada najveća konferencija, i da će se baš tu saznati mnoge informacije o budućnosti Apple-a. Detalji o samoj konferenciji biće objavljeni početkom juna.

Apple je ovom prilikom najavio novi “Swift Student Challenge“, gde će pobednici dobiti ekskluzivni set WWDC jakni. Biće objavljene i aplikacija za fitnes za iOS, PencilKit API, nove funkcije za iMessage i poboljšana podrška za miševe. Nove funkcije biće dodate za WatchOS 7, a korisnici će moći da postavljaju podrazumevane veb pretraživače i klijente e-pošte. Microsoft Build 2020 takođe će biti održan online putem, dok je Google I/O 2020 u potpunosti otkazan.

Pročitajte i:  HONOR ofanziva: Pretekli Xioami i Apple

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,