Area 51: Facebook događaj koji je privukao pažnju miliona

Iako je Facebook uklonio “Storm Area 51” event sa platforme, stranica je imala preko dva miliona pratilaca, te su pokretači došli na ideju da bi od mima mogla da se pretvori u festival.

PCPress.rs Image

Area 51 je, za one koji ne znaju, vojna baza u Nevadi, na oko 180 kilometara od Las Vegasa. Otvorena je 1955. godine, a od tada su se ispričale brojne legende o tome da se baza bavi vanzemaljskim letelicama i životom koji na Zemlju stigne sa drugih planeta. Tako je Matty Roberts, koji je pomenuti event kreirao na Facebook-u, samo poslednji u nizu onih koji se bave ovom bazom, a sada planira i Alienstock, trodnevni festival koji će se takođe održavati u Nevadi.

Događaj je zakazan za 20. septembar, te obećava zvučna imena iz sveta muzike, a podaci su još uvek nepotpuni, te na web-sajtu mogu da se vide dva datuma održavanja festivala, te da se pročita da će događaj biti smešten u gradu koji je najbliži bazi Area 51.

Pročitajte i:  Facebook ima alat za brisanje vašeg broja telefona iz svoje baze podataka: Kako to funkcioniše?

PCPress.rs Image

Ako se datum najave uporedi sa datumom koji je najavljen kao početak festivala, teško je da se festival ne uporedi sa festivalom Fyre, velikom prevarom o kojoj su Netflix i Hulu nedavno snimili i dokumentarne filmove. Naime, Alienstock planira da unovči popularnost onoga što je počelo kao Facebook mim, a građani mesta Rachel u Nevadi – njih 54 – nije ni malo oduševljeno ovom idejom, budući da bi festival mogao da naruši mir na koji su navikli.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,