Top50 Glas publike

Ariston otvara prvu robotizovanu fabriku u Srbiji

Italijanska kompanija Ariston otvoriće u Svilajncu prvu robotizovanu fabriku u Srbiji za proizvodnju grejača za belu tehniku početkom naredne godine, a plan je da godišnji izvoz dostigne 30 miliona dolara.

PCPress.rs Image

Reč je o proizvodnji koja se zasniva na robotima i visokostručnoj radnoj snazi, pa je plan da se do kraja godine prva grupa radnika i inženjera uputi na obuku u Italiju, rekao je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović. Fabrika u Svilajncu proizvodiće grejače za ceo svet, odnosno za sve proizvođače bele tehnike – Boš, Gorenje i ostale poznate brendove, dodao je Milanović i napomenuo da je plan da izvoz dostigne 30 miliona dolara za tri godine.

Ariston je posle ispitivanja tržišta u Srbiji odlučio da novu fabriku izgradi u Svilajncu, sa opštinom je već potpisan ugovor o iznajmljivanju hale od 4.000 kvadrata u Velikom polju, a ugovorom predviđeno da je i otkupe ukoliko budu zadovoljni proizvodnjom. Fabrika će u naredne tri godine zaposliti 110 radnika, najavio je Milanović. Ariston je preuzeo pogon i do kraja godine biće montirana najsavremenija oprema. Početak proizvodnje je predviđen za početak naredne godine, a raspisan je konkurs za prijem radnika.

Izvor: N1

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,