Ashampoo Photo Optimizer

AshampooPhotoOptimizerKompanija Ashampoo nudi čitavu galeriju uslužnih programa raznih namena, uključujući i nekoliko softverskih alata za rad sa grafičkim sadržajima. Jedan od njih je Ashampoo Photo Optimizer, namenjen popravljanju izgleda i rešavanje tipičnih nedostataka kod digitalnih fotografija. Akcenat je stavljen na jednostavnost korišćenja, pa Photo Optimizer nema mogućnosti naprednog podešavanja koje imaju drugi programi iz ove kategorije, ali se do zadovoljavajućih rezultata može doći iz samo nekoliko klikova.

Opcija za optimizaciju će automatski podesiti boje, osvetljenje, kontrast i druge osobine slike, i na taj način dati živost fotografiji. Ugrađeno je nekoliko osnovnih efekata, kao i opcija za popravljanje "crvenih očiju" nastalih zahvaljujući malom blicu. Rezultat primene svih opcija se može pregledati pre potvrde snimanja izmenjene slike, a takođe je moguće istovremeno primeniti opcije na veći broj izabranih datoteka. Photo Optimizer se može koristiti i za pregled kolekcije fotografija, pošto ima korisnički interfejs nalik na Windows Explorer, sa opcijama za navigaciju po disku i pregled slika.

Ashampoo Photo Optimizer se distribuira u vidu potpuno funkcionalne probne verzije koja se može koristiti 10 dana, a besplatnom registracijom se dobija ključ koji ovo vreme produžava na ukupno 30 dana. I u ovom slučaju treba obratiti pažnju prilikom instalacije da bi ste isključili opcije za još jedan neželjeni toolbar dodatak i promenu konfiguracije Web browser-a. Ashampoo Photo Optimizer se na našem DVD-u broj 169 nalazi u sekciji PC Utility, a za dodatne informacije možete posetiti www.ashampoo.com.

Pročitajte i:  Polaroid: Novi aparat i korisna aplikacija

PC Press

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,