Brze mreže 2020

Asistent Alexa stiže i na pametne sijalice

Softver obično zahteva hardver na određenom nivou, a da bi mogao da funkcioniše, pa u zavisnosti od složenosti neka aplikacija može da pokreće na svim uređajima, dok neka druga samo na onima koji za to imaju snage. Tako nastaju ograničenja, budući da nisu svi uređaji stvoreni jednaki, a Amazon planira da to promeni, bar kada je u pitanju asistent Alexa.

Tako bi virtuelni asistent ove kompanije trebalo da se pojavi i na uređajima manjih kapaciteta, što je značajno budući da je Alexa do sada za pokretanje glasovnog servisa tražila bar 100MB RAM-a i ARM Cortex procesor A klase. Amazon je te zahteve ukrotio, te sveo na 1MB RAM-a i Cortex M klase, što je dobra vest za proizvođače koji bi da Alexa-u implementiraju u više uređaja, i to ne samo u telefone, već i na pametne sijalice, igračke, termostate, prekidače za svetlo, te druge uređaje sa malo memorije. Sve što će biti potrebno je da uređaj ima sposobnost za prepoznavanje glasovnih komandi.

Vesti su prilično uzbudljive, kako za korisnike, tako i za kompaniju Amazon koja ovim potezom dobija još veću kontrolu u okviru IoT ekosistema.

Pročitajte i:  Crucible se vraća u zatvorenu beta fazu

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
PC Gde kupiti

Tagovi: , , ,