Top50 Glas publike

Asus je predstavio prvi Chrome OS tablet i tri nova laptopa

Poznati proizvođač računara proširio je svoju liniju Chrome OS uređaja, sa četiri nova uređaja – jednim tabletom i tri laptopa. Najinteresantniji je svakako tablet, pošto je to prvi uređaj tog tipa iz Asus-a koji pokreće Chrome OS. Tablet nosi oznaku CT100 i prvenstveno je namenjen mlađoj deci, jer poseduje debelo, gumom ojačano kućište. Dijagonala ekrana ojačanog kaljenim staklom je 9.7 inča sa QXGA rezolucijom. Pokreće ga Hexa-core OP1 procesor pravljen za Chromebook računare, zajedno sa 4 GB RAM-a i 32 GB prostora za podatke.

PCPress.rs Image

Sledeći uređaj je Chromebook Flip C214, naslednik C212 modela, koji se takođe odlikuje čvrstim i dobro zaštićenim kućištem, tastaturom koja ne propušta tečnost i zglobom koji dozvoljava okret ekrana za 360 stepeni. S obzirom da ovaj model može da se koristi i kao tablet i kao laptop, Asus je postavio „zadnju“ kameru u donjem desnom uglu postolja računara, koja obezbeđuje dobar pogled kada se on koristi u tablet modu. C214 pokreće Intel N4000 ili N4100 Celeron, ima 4 GB RAM-a i 32 GB smeštajnog prostora koji može da se proširi preko MicroSD kartice, ili preko USB Type-A porta.

Pročitajte i:  ASUS Zenbook S 13 Flip: Obrni-okreni – ASUS OLED

Preostala dva modela su laptopi, sa zglobom koji dozvoljava okretanje do 180 stepeni, pa mogu da leže položeno na stolu. C204 poseduje ekran dijagonale 11.6 inča, HD rezolucije, dok C403 donosi 14-inčni HD displej. Oba modela imaju po 4 GB RAM-a i 32 GB smeštajnog prostora, USB Type-C i Type-A portove, kao i slot za MicroSD kartice. Asus nije dao preciznije informacije o procesorima koji ih pokreću, sem da se kod manjeg modela radi o Intel dual-core Celeron-u, dok je kod većeg modela dostupna informacija samo da je u pitanju dual-core CPU.

Zvanično predstavljanje ovih uređaja zakazano je za CES 2019, a početak prodaje očekuje se u narednim mesecima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,