Asus potvrdio planove za gejming telefon

Asus je već dobro poznat po laptop uređajima, kako onima koji imaju poslovnu i privatnu namenu, tako i po onima koji se pre svega koriste za gejming. Kompanija planira da to iskustvo prenese i na pametne telefone, te gejmere iznenadi uređajem koji bi odgovarao njihovim potrebama.

PCPress.rs Image

U intervjuu koji je nedavno dao izvršni direktor kompanije Jerry Shen, između ostalog se kaže da Asus uskoro planira gejming telefon, verovatno pod Zenfone brendom, ali nema informacija o tome kada bi uređaj mogao da se pojavi, te kakve bi bile specifikacije novog modela. Ova vest nije iznenadila one koji prate poslovanje kompanije, budući da je ova, kao što je već pomenuto, i ranije plasirala uređaje koji su namenjeni gejmerima, pa je gejming telefon, kažu, sledeći logičan korak.

Gejming telefoni su sve popularniji, te su se već pojavili oni poput Razer Phone modela, te Black Shark-a kompanije Xiaomi. Stručnjaci još uvek nisu sigurni da li će se ovaj trend zadržati, budući da gejming uređaji koriste isti hardver kao i obični premijum telefoni, pa vrlo lako može da se ispostavi da su bili korisniji na papiru nego u praksi.

Pročitajte i:  ASUS ROG Strix G15 Advantage Edition - Crvena boja strasti

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , ,