N Central domination

Asus povlači Z690 Hero matične ploče zbog pogrešno zalemljenih kondenzatora

Oko 10.000 Asus Z690 Hero matičnih ploča, za 12. generaciju Intel procesora, proizvedenih pre decembra 2021. godine, ima problem sa kondenzatorima, koji može da izazove požar.

asus

Naime, tokom januara ove godine, jedan YouTouber je uvideo da je Asus na nekim serijama pomenutih matičnih ploča pogrešno zalemio jedan kondenzator, što dovodi do njegovog pregrevanja i mogućeg topljenja, nakon čega je kompanija obećala da će sarađivati sa državnim agencijama oko programa zamene. Sada su US Consumer Product Safety Commision i Asus formalno objavili start tog programa.

Ploče koje su „pogođene“ ovom greškom imaju serijske brojeve koji počinju sa MA, MB i MC. Ovaj serijski broj se nalazi pored 24-pinskog ATX power konektora, kao i na kutiji od matične ploče (ako ju je neko kojim slučajem sačuvao). Asus-ov recall sajt još uvek nije aktivan, pa se zahtev za zamenu mora poslati preko korisničkog servisa.

Za sada je poznato da je bilo prijavljeno 10 slučajeva da su se matične ploče „otopile“ od toplote, ali na sreću niko nije bio povređen. Takođe, sve ploče proizvedene u ovoj godini su ispravne i sa njima nema nikakvih problema.

Pročitajte i:  ASUS laptopi za 2022. godinu predvode tržište uz najnovije Intel procesore

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.