Asus predstavio grafičku karticu GeForce GTX 670 DirectCU Mini

Prva i jedina GTX 670 grafička kartica mini formata, namenjena igračkim i HT računarima malog formata

PR ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini on mini ITX motherboardAsus je predstavio kompaktnu grafičku karticu GeForce GTX 670 DirectCU Mini visokih performansi, namenjenu prevashodno za računare malih dimenzija sa mini ITX matičnim pločama. Ova kartica ima dva slota a veličine je samo 17 cm, sadrži grafički procesor Nvidia GTX 670 koji je podoban za igre sa DirectX 11.1. Radi poređenja, referentna GTX 670 kartica ima 24,13 cm.

Računari kompakne forme zasnovani na ITX matičnim pločama popularni su među igračima i kućnim korisnicima. Kompaktno kućište je lakše nositi na LAN partiju nego standardni stoni računar, a pošto im ne manjka ni stila, plus su štedljivi kada je potrošnja električne energije u pitanju, uglavnom su prirodan izbor za home theater računare. Grafika Asus GeForce GTX 670 DirectCU Mini je osmišljena da maksimalno iskoristi potencijal mini ITX matičnih ploča i isporučuje grafički prikaz visokih performansi. Uz to, koristi ekskluzivno DirectCU hlađenje koje kombinuje parnu komoru za otklanjanje suvišne toplote sa CoolTech Fan ventilatorima koji daju protok vazduha i ventilaciju širokog ugla radi boljeg hlađenja kritičnih komponenti na kartici.

Pročitajte i:  ASUS ROG Strix G15 Advantage Edition - Crvena boja strasti

Novi DirectCU Mini sa parnom komorom i CoolTech Fan ventilatorima

Asus je redizajnirao DirectCU hlađenje kako bi se uklopilo u kompaktna kućišta. Iako kraće, donosi novinu u obliku bakarne komore za odvođenje pare koja je smeštena direktno na grafički procesor, što doprinosi bržem otklanjanju suvišne toplote a rezultat je za 20% (or 7,5∘C) niža temperatura nego na referentnoj GTX 670 kartici. Još jedna novina je CoolTech Fan – aksijalna cirkulacija vazduha. Ova novina predstavlja snažno strujanje vazduha širokog ugla koje će držati vitalne komponente kartice na niskoj temperaturi, a toplota se izbacuje ka pozadini i vrhu kartice. Uz to, obezbeđuje tri puta tiši rad, i sve to u vrlo ograničenom prostoru.

Direct Power i Super Alloy Power za dugotrajnost i stabilne performanse

Kako bi iskoristili prednost kompaktnog formata, Asus GeForce GTX 670 DirectCU Mini koristi tehnologiju Direct Power koja povezuje komponente za dovod struje i grafički procesor, te omogućava efikasno snabdevanje električnom energijom, što za rezultat ima 56% nižu impendansu i 15% hladniju štampanu ploču. Super Alloy Power kondenzatori, zavojnice i MOSFET-i su dodatno ojačani protiv toplote i opterećenja i pružaju u proseku 2,5 puta duži životni vek generičkih delova.

Pročitajte i:  ASUS ZenBook 14X UX5410E - Laptop da se OLEDiš

 

GPU Tweak za brzo i lako tuniranje karte

U paketu sa Asus GeForce GTX 670 DirectCU Mini dolazi i ekskluzivni alat za tjuniranje grafičke karte, GPU Tweak. Intuitivni interfejs čini sve promene vrlo jednostavnim, kao što su menjanje frekvencije takta grafičkog procesora, brzine ventilatora, visine napona, kao i potrošnju električne enrgije, i na taj način pomaže da izvučete maksimum performansi iz ove grafičke kartice. Pored toga, postoji i opcija kreiranja profila za svaku igru ponaosob, što uz overkloking bez muke pomaže igračima na LAN partijama da poboljšaju svoje performanse i takmičarske rezultate.

Dostupnost i cena

Asus GeForce GTX 670 DirectCU Mini je trenutno dostupna širom sveta. Maloprodajna cena može varirati. Molimo da za više informacija kontaktirate vašeg lokalnog Asus-ovog predstavnika.

 
Specifikacije

Graphics   engine:

   Nvidia GeForce GTX 670

Bus   standard:

   PCI Express 3.0

Video   memory:

   2GB GDDR5, 256-bit interface, 6008MHz (1502MHz   GDDR5)

GPU   clock:

   928MHz   base, 1006MHz boost

CUDA   cores:

   1344

Outputs:

   1 x   dual-link DVI-I   1 x   dual-link DVI-D1 x   DisplayPort   1 x HDMI

Bundled adapters and  software:

   8-pin   power cable   Asus   utilities and driverGPU   Tweak

Dimensions:

   17cm x 12cm x 4cm (6.7” x 4.8” x 1.6”)
Facebook komentari:

Tagovi: , , ,