BIZIT 2022

ASUS predstavio Zenbook

PCPress.rs ImageDžoni Ših, predsednik kompanije ASUS i Tom Kilroj, viši potpredsednik i generalni direktor grupe za prodaju i marketing u kompaniji Intel su na skupu održanom u Njujorku predstavili dugo očekivani Zenbook, koji objedinjuje vrhunski dizajn i neverovatne performanse. ASUS Zenbook je dizajniran sa ciljem da omogući jednostavan i udoban rad, bez žrtvovanja performansi, sa savršenim balansom elegancije i snage.

Gospodin Ših je predstavio četiri ključna principa kojima se ASUS razvojni tim vodio tokom dizajniranja Zenbooka.

Dopadljiv dizajn – ASUS Zenbook se odlikuje jednostavnim i dopadljivim dizajnom. Aluminijumsko kućište, prefinjene linije i debljina koja iznosi samo 3 mm na prednjem i 9 mm na zadnjem delu, čine Zenbook najtanjim ultrabookom na tržištu i odličnim izborom za korisnike koji su u stalnom pokretu.

PCPress.rs ImagePerformanse bez premca – Zenbook ima instant-on funkciju koja mu omogućava da iz standby moda pređe u radni režim za samo dve sekunde. Uz to, u standby režimu može da ostane i do dve nedelje, što je četiri puta duže od važećih standardnih vrednosti. Kаdа bаterija opаdne ispod pet procenаtа, Zenbook će аutomаtski sаčuvаti podatke sa kojima radite, kаko bi se sprečio njihov gubitak. Iako izuzetno tanak, objedinjuje čitav niz tehnoloških noviteta: poseduje najnovije Intel Core procesore druge generacije, SATA 3 Solid State Drajv (SSD), Bluetooth 4.0 i USB 3.0. ASUS USB Charger+ tehnologija omogućava punjenje raznih mobilnih uređaja, a zahvaljujući korišćenju USB 3.0 porta vreme punjenja je značajno smanjeno. Da bi uspešno implementirali sve ove tehnologije, ASUS inženjeri su kreirali poseban sistem za hlađenje, sa inovativnim rešenjima koja poboljšavaju cirkulaciju vazduha i obezbeđuju da Zenbook bude uvek hladan.

Pročitajte i:  Asus Zenbook 14X OLED Space Edition - Kosmos kao inspiracija

Ekološki prihvatljiv – Zenbook troši minimalnu količinu energije, pa ne ugrožava životnu sredinu. Patentirana ASUS Super Hybrid Engine II tehnologija optimizuje potrošnju, čime se obezbeđuje da ima do 25% veću autonomiju od drugih ultrabookova.

PCPress.rs ImageZvuk koji prevazilazi očekivanja – Imajući u vidu da ultrabook nije samo sredstvo za rad, nego i za zabavu, ASUS je svaki Zenbook opremio SonicMaster tehnologijom koja spaja hardver i softver razvijen u saradnji ASUS Golden Ear tima i kompanije Bang & Olufsen ICEpower. SonicMaster pruža pun okružujući zvuk, koji je podjednako dobar za slušanje džeza, ali i umirujućeg zvuka planinskog potoka.

Partnerstvo sa tehnološkim liderima – Tom Kilroj je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Intel svojim neverovatnim procesorima značajno doprineo ASUS-ovom revolucionarnom remek-delu.

“Današnje predstavljanje ASUS Zenbooka je dokaz da ultrabook računari pokreću neverovatnu transformaciju personalnih računara.”, rekao je Kilroj. “Samo par meseci nakon što je Intel predstavio novi koncept uređaja, ASUS je isporučio lagan i moćan Ultrabook, za čije performanse je zaslužna druga generacija Intel Core i7 i Core i5 procesora. Opremljen je sigurnosnim i mnogim drugim uzbudljivim funkcijama koje omogućavaju da ultrabook računari pruže ono za šta su namenjeni – najkompletnije i najprijatnije iskustvo u radu sa računarom.”

Pročitajte i:  ASUS predstavio ROG Phone 6 i ROG Phone 6 Pro telefone

Zenbook će na našem tržištu biti u prodaji početkom novembra, sa cenom koja kreće od 999 evra.

Izvor: Asus.rs

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: