ASUS predstavio Zenfone 7 i 7 Pro telefone

ASUS je, nakon nedavnog predstavljanja ROG Phone 3 gejming telefona, osvežio i svoju mejnstrim ponudu. Zvanično su predstavljeni Zenfone 7 telefoni, koji će imati dva predstavnika – Zenfone 7 i Zenfone 7 Pro.

PCPress.rs Image

Novi duo je privukao dosta pažnje, budući da su bile dostupne brojne nezvanične informacije o odličnom odnosu cene i mogućnosti ovih telefona. Zenfone 7 i 7 Pro će biti slični, s tim što će “vanila” verzija doći u konfiguraciji sa 6/8 GB RAM-a i 128 GB skladišnog prostora, te Snapdragon 865 čipsetom. Dotle će 7 Pro varijanta imati identičnu količinu sistemske memorije, ali 256 GB skladišnog prostora, te Snapdragon 865+ čipset.

Veliki ekran bez zareza i ogromna baterija

Što se veličine telefona/ekrana tiče, Zenfone 7 i 7 Pro će imati dijagonalu od 6,67“ i AMOLED ekran, koji će nuditi 90 Hz osvežavanje. Takođe, ekran neće imati nikakve zareze ili bilo šta što bi narušavalo kontinualan dizajn prednje stranice. Ovo je postignuto zahvaljujući rotacionom mehanizmu, kojim se zadnja kamera pretvara u prednju.

PCPress.rs Image

Osim toga, Zenfone 7 i 7 Pro će imati bateriju od 5000 mAh, koja stiže s naprednim opcijama koje smo videli na ROG Phone 3 telefonu – podrškom za podešavanje maksimalnog nivoa napunjenosti, (de)aktiviranje sporog punjenja i slično. U pakovanju je brzi punjač od 30 W koji će dopuniti 65% baterije za manje od pola sata. Telefon će dolaziti sa Android 10 operativnim sistemom, koji će se oslanjati na Zen UI korisnički interfejs.

Pročitajte i:  Motorola Edge 20 - Sve je u balansu

Istim kamerama i standardne i selfi fotke

Za snimanje će biti zaduženi glavni 64MP Sony IMX686 senzor, korišćen i u nedavno predstavljenog ROG Phone 3 telefonu, kao i 12MP Sony IMX363 ultra-wide senzor. Njih prati i 8 MP telefoto senzor s podrškom za 3X optički zum, koji podržava optičku stabilizaciju, baš kao i glavni senzor.

PCPress.rs Image

Više o ovim telefonima ćete moći da čitate uskoro na stranicama našeg sajta, kao i u narednim brojevima časopisa PC. Uređaji su već u našim rukama, a možete očekivati da će se, za razliku od prethodnih Zenfone iteracija, naći u prodaji na srpskom tržištu u dogledno vreme, o čemu ćemo vas blagovremeno informisati naknadno.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,