Top50 Glas publike

Asus predstavlja hibrid telefona i tableta

PCPress.rs ImageAsus će sledeće nedelje predstaviti spravicu koja kombinuje karakteristike telefona i tableta. Tajvanski proizvođač kompjutera najavio je novi model pitanjem „Pad ili telefon?“ na Facebook-u. Uređaj će biti predstavljen u ponedeljak na otvaranju sajma Computex u Tajpeju. Inače, Asus je lansirao svoj prvi tablet ‒ Eee Pad Transformer ‒ u martu.

Očekuje se da se na Computex-u, popularnom mestu za predstavljanje novog hardvera, okupi trideset sedam hiljada kupaca i hiljadu osamsto izlagača. Sajam će trajati od trideset prvog maja do četvrtog juna, a dominiraće sve popularniji tableti.

Asus je napravio uređaj koji će zauzeti značajno mesto u konkurenciji tableta koji nisu izašli iz kompanije Apple, kao što je Dell-ov Streak s ekranom dijagonale pet inča, koji je zasnovan na operativnom sistemu Android 2.2 a može i da obavlja pozive. Korisnicima može delovati čudno da imaju telefon veličine pet inča, ali to je veoma malo u poređenju s drugim tabletima. Portparol Asus-a izjavio je kako se i drugi proizvođači polako okreću pravljenju sličnih hibrida.

Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Desktop računari

Izvor: IT News

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,