Zebra

Atari najavljuje ulaganje u kriptovalute

Atari, jedna od najpoznatijih gejming kompanija na svetu odlučila je da iskoristi prednosti blockchain tehnologije, osnuje svoju kriptovalutu i vrati poljuljani ugled. Da li su napravili dobru odluku?

atari ulaže u kriptovalute

Atari, gejming kompanija koja je obeležila ’80-te sa igrama Pong, Pac-Man i Space Invaders, ali i po konzoli Atari 2600, ulazi u posao sa kriptovalutama.  Odmah po objavi ove vesti akcije kompanije su skočile za preko 60 procenata.

Atari je preuzeo udeo u kompaniji koja kreira digitalnu platformu baziranu na blockchain tehnologiji.  Kao deo dogovora, ova kompanija će kreirati i novu kriptovalutu Atari Token. Nekada isključivo gejming kompanija proširiće svoje poslovanje i na online kazino u partnerstvu sa kompanijom Pariplay Ltd. koja omogućava kockanje sa kriptovalutama (kao da dnevno trgovanje istim nije dovoljno).

Blockchain tehnologija kao osnova novog biznisa

Atari CEO Frederic Chesnais je objasnio motive kompanije prilikom ulaska u blockchain vode:

Blockchain tehnologija već sada zauzima važno mesto u svetskom poslovnom ekosistemu što će dovesti do velike transformacije, ako ne i revolucije, u ekonomiji a naročito u oblasti video-igrara i online transakcija. Naš cilje je da zauzmemo strateške pozicije uz ograničeni finansijski rizik, kako bi unapredili Atari brend.

Nema sumnje da će ovaj potez ohrabriti i druge velike kompanije da uđu u posao. Atari, nekada velika kompanija, ne gubi puno ovim potezom, ali može mnogo da dobije. 

Pročitajte i:  HackBoss: Telegram i krađa kriptovaluta

atari kriptovalute pacman

Ulazak u posao sa kriptovalutama garantuje zaradu?

Ovo nije prvi put da vrednost neke kompanije skoči nakon objave da ulazi u posao sa kriptovalutama. Vrednost Kodaka je skočila za 245 posto za dva dana nakon objave da radi na blockchain bazinoj usluzi za prodaju fotografija. 

Drugi, bizarniji primer jahanja na talasu zaluđenosti kriptovalutama je i kompanija za proizvodnju ledenog čaja Long Island Tea Corp. čija je vrednost skočila za 183 posto nakon što su promenili ime u Long Blockchain Corp. 

Izvor: Bloomberg

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,