Top50 Glas publike

Atari VCS dobija bolje performanse, ali i još jedno odlaganje predstavljanja

Zvaničan datum početka prodaje “nostalgične” Atari VCS konzole ponovo se odlaže, ali sada bar možemo da očekujemo da ćemo zbog tog kašnjenja dobiti više za uloženi novac. Proizvođač je lansiranje ove konzole (ponovo) pomerio za kraj 2019. godine, ali je i objavio da će ona sada imati ugrađen AMD Ryzen čip, zajedno sa Vega-baziranom grafikom. To znači da će obezbediti više snage za igre kao i 4K video reprodukciju. Da podsetimo, sve to će biti spakovano u retro kućište.

PCPress.rs Image

U saopštenju je navedeno da su u kompaniji svesni da odlaganje može negativno da utiče na korisnike koji su već uložili novac u finansiranje konzole na Indiegogo platformi, ali da će na kraju biti zadovoljni jer će dobiti bolje performanse, tišu i hladniju konzolu. Uz to, napominju da ove izmene neće bitnije uticati na proces proizvodnje.

Prvi rok za predstavljanje ove konzole bio je 2018. godine, a sa ovim odlaganjem, kašnjenje će se produžiti na gotovo godinu i po dana. Međutim, stiče se utisak da glavni razlog odlaganja nije hardver, već činjenica da će uspeh VCS-a prvenstveno zavisiti od podržanog softvera. Drugim rečima, ona će morati da ponudi dovoljno atraktivnih naslova kako bi privukli korisnike, a ovo odlaganje možda je način da se eksternim developerima obezbedi više vremena za to.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,