Audi našao rešenje za problem gužve u saobraćaju

Nije zabavno biti u gužvi u saobraćaju ali Audi A8 (2018.) će nam pomoći da se rešimo tog problema.

PCPress.rs Image

Prema Audi-ju to je prva produkcija automobila na svetu koja je razvijena za visoko automatizovanu vožnju. Opcija pod imenom „AI (veštačka inteligencija) traffic jam pilot“ može da vam omogući da se izborite sa gužvom u saobraćaju sa brzinom od 60 km na sat. Da biste aktivirali sistem, pritisnite AI dugme koje stoji u središtu konzole i auto će sam da se pobrine za ubrzanje, upravljanje i kočenje.

Kako Audi kaže, vozač više ne mora stalno da pazi na auto, može da skloni ruke sa volana i u zavisnosti od zakona da se fokusira na neku drugu aktivnost. Kada sistem dostigne svoj limit, on traži od vozača da preuzme kontrolu nad vozilom. Audi A8 takođe ima dve autonomne parking opcije koje se zovu „AI remote parking pilot“ i „AI remote garage pilot,” koje možete uključiti preko aplikacije za pametni telefon “myAudi”. 

Pročitajte i:  Sateliti u borbi protiv modernog ropstva

Kola su opremljena radarom i ultrazvučnim senzorima, prednjom kamerom i laserskim skenerom koji nam omogućava ovu opciju. Kada pilot vozi, asistent centralnih kontrola sklapa sliku o okruženju u kome se naše vozilo nalazi. Audi planira da počne sa prodajom A8 ove jeseni i koštaće 90.600 hiljada funti ili 11.852.292 dinara (po današnjem kursu). Jeste li uplatili loto?

Izvor: PCMag.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,