Autodesk AutoCAD u novom (2022) ruhu

Najpoznatiji proizvod kompanije Autodesk – AutoCAD, zasijao je novim sjajem i ponudio novo i naprednije okruženje za dizajn. Proces dizajniranja u ovom softveru sada se definitivno odvija na višem nivou budući da je kompanija bila usmerena na povezivanje workflow-a i automatizaciju.

PCPress.rs Image

Unutar AutoCAD-a 2022 se nalazi sedam grupa alata namenjenih različitim industrijama, svi oni su automatizovani kako bi ubrzali rad u samom softveru. Sve funkcionalnosti dostupne su i unutar web i mobilne AutoCAD aplikacije, što vam omogućava da istoj pristupite sa bilo kog mesta u bilo koje vreme.

„Ovogodišnje izdanje je vrhunac kontinuiranih inovacija koje su rađene na softveru AutoCAD. U fokusu ovogodišnjih poboljšanja se nalaze automatizacija i kolaboracija“, izjavio je Mimi Hoang potpredsednik Cross Industry Strategy & Programs i dodao kako je ideja inovacije bio “da radite pametnije, a ne više, kako biste uštedeli vreme i ostali fokusirani na ono što je važno“.

PCPress.rs Image

Pregled najznačajnijih unapređenja i poboljšanih performansi, pronaći ćete u nastavku teksta:

Postanite efikasniji uz Push to Autodesk Docs

Push to Autodesk Docs uvećava efikasnost dajući mogućnost objavljivanja CAD crteža u obliku PDF dokumenta direktno iz AutoCAD-a u Autodesk Docs-u. Nema potrebe da lokalno sačuvavate PDF-ove, da otvarate web pretragu ili otpremate listove u oblak.

Pročitajte i:  Korisni Web alati

PCPress.rs Image

Pregledajte i uredite više crteža istovremeno pomoću “Floating“ prozora (nezavisni prozor crteža)

Ukoliko ste bili u potrazi za načinom da pregledate i uredite više crteža istovremeno u jednoj instanci AutoCAD-a, novi “Floating“ prozori će to i da vam omoguće. Floating prozori u potpunosti menjaju “igru“. Oni vam daju mogućnost da izvučete kartice za crtanje, te da ih vidite kao potpuno funkcionalne prozore uporedo ili na više monitora u istoj instanci AutoCAD-a.

„Sa Floating prozorima svoj posao možete da obavite u sekundama. Više ne morate da čekate da ponovo otvorite AutoCAD i pronađete drugi crtež. Dovoljno je da kliknete, prevučete i time završite posao“, izjavio je Brett, tehničar za crtanje III.

PCPress.rs Image

Povežite se sa Autodesk Drive-om i Autodesk Docs-om

Pomoću AutoCAD web i mobilne aplikacije, možete da pristupite dokumentima u oblaku. Ove godine dodati su Autodesk Drive i Autodesk Docs konekcije u AutoCAD web aplikaciju, tako da lako možete da se povežete i pristupite datotekama u Autodesk ekosistemu. Zbog ove nove integracije u mogućnosti ste da u bilo kom trenutku pristupite DWG dokumentima kroz AutoCAD.

Pročitajte i:  PANTHEON proslavio 25 godina postojanja

AutoCAD 2022 nudi poboljšanja koja uključuju bržu i prilagodljiviju instalaciju – moguće je da radite u AutoCAD-u dok se program instalira. Takođe, tokom nove instalacije smanjen je tipičan broj interakcija za instaliranje programa. Grafičke performanse su u velikoj meri unapređene, a redizajnirana početna kartica daje vam mogućnost da lako pristupite dokumentima i drugim korisnim sadržajima direktno sa početnog ekrana.

PCPress.rs Image

„U cilju nam je da povežemo workflow-ove i da automatizujemo korake kako bismo vam uštedeli vreme, učinili vas tačnijim i preciznijim i unapredili kolaboraciju, ma sa kog mesta da radite“, rekao je Marcus O’Brian, senior direktor AutoCAD product menadžmenta i dodao kako rade na tome da korisnicima pruže izuzetan dizajn na bilo kom uređaju koji odaberu za korišćenje“.

Saznajte više na ovom uvodu u novi AutoCAD!

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,