Top50 Glas publike

Autopilot kompanije Tesla bi uskoro mogao detektuje svetla semafora

Izgleda da će nova mogućnost automobila Tesla-e biti prepoznavanje saobraćajnih svetala. U video koji je podeljen na Twitteru, prikazuje se jedan od modela ove kompanije, kako ubrzava pošto se ispred vidi zeleno svetlo, a usporava kada prepozna crveno. Postoje spekulacije da bi kompanija mogla da ubaci ovu mogućnost u sledeće ažuriranje. 

PCPress.rs Image

Teslin autopilot već može da prepoznaje druge automobile na ulici, a poseduje i druge sposobnosti poput prepoznavanja saobraćajnih objekata na ulici. Takođe, ukoliko je autopilot uključen, auto je podešen da sam menja trake kako bi izbegao objekte na putu, pa i da zakoči i stane ako je potrebno, što je već naširoko poznato, pogotovo po mnogobrojnim videima na društvenim mrežama gde Teslin autopilot često ima glavnu ulogu.

https://twitter.com/thirdrowtesla/status/1243295559110156288?s=20

Korak po korak, Tesla gura ka svom cilju da napravi automobile koji su u potpunosti autonomni. CEO Elon Musk je u jednom momentu rekao da će u 2020. godini biti spremni da svojim autonomnim vozilima preuzmu deo taksi prevoza. Da li će tako biti, kako prolazi godina, verovatno ne, ali je svakako korak bliže.

Pročitajte i:  Musk više neće prodavati Tesline akcije

Izvor: engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,