Autor Pokemon Go pomaže drugima u stvaranju metaverse aplikacija

Niantic Labs nudi priliku svima da se dočepaju tehnologije koja stoji iza Pokemon Go-a i Pikmin Bloom-a kako bi mogli da naprave sopstvenu proširenu realnost i metaverse aplikacije. Kompanija je takođe najavila investicioni fond od 20 miliona dolara za podršku programerima koji dele njenu viziju metaversa i doprinose globalnom ekosistemu koji gradi.

Autor Pokemon Go pomaže drugima u stvaranju metaverse aplikacija

API-ji za više igrača biće dostupni besplatno u prvih šest meseci

Programeri mogu da koriste Ninatic-ov komplet alata za kreiranje 3D mrežnih mapa u realnom vremenu kako bi aplikacije mogle da razumeju površine i topografiju sveta koji okružuje uređaj. Drugi API-ji će pomoći aplikacijama da znaju razliku između različitih aspekata okruženja, kao što su tlo, nebo, voda i zgrade. Komplet alata takođe omogućava programerima da naprave aplikacije koje omogućavaju da pet igrača učestvuju u istoj AR sesiji za više igrača, držeći sav njihov sadržaj i interakcije u sinhronizaciji.

Alati su uglavnom besplatni. API-ji za više igrača biće dostupni besplatno u prvih šest meseci bez obzira na to koliko korisnika aplikacija ima. Nakon toga, Niantic će naplatiti naknadu ako se API-ji koriste u aplikaciji sa više od 50.000 aktivnih korisnika mesečno. Niantic-ova vizija metaversa se mnogo razlikuje od virtuelne stvarnosti koju ima Facebook-ova matična kompanija Meta. Izvršni direktor John Hanke je sugerisao da se metaverse odnosi na povezivanje fizičkog i digitalnog sveta, a ne da postoji samo kao virtuelno iskustvo.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: