PC Press Studio

Avengers-i još uvek ne profitiraju

Square Enix tek treba da vrati novac koji je potrošio na razvoj Marvelovih Avengersa. U svom najnovijem izveštaju o zaradi, koji je primetio IGN, kompanija je rekla da je njen segment HD igara zabeležio gubitak od 67 miliona dolara za ovaj kvartal.

marvel avengers još uvek ne profitira

Veliki operativni gubitak u poslednjem kvartalu

Iosuke Matsuda, predsednik Square Enixa, pripisao je pad kombinaciji slabe prodaje i skupe reklamne kampanje koju je kompanija vodila da promoviše izlazak igre. „Podsegment HD igara zabeležio je operativni gubitak jer je početna prodaja Marvelovih Avengersa bila niža nego što smo očekivali i nismo mogli u potpunosti da nadoknadimo amortizaciju troškova razvoja igre“, rekao je. Izvršni direktor je rekao da se Square Enix nada da će DLC poput dodatka Kate Bishop, Cristal Dynamics najavljenog prošle nedelje, učiniti igru dugoročno profitabilnom.

Nije previše iznenađujuće saznati da se Marvelovi Avengersi muče. Kada smo pregledali igru uoči njenog izlaska, nismo stekli snažan pozitivan utisak o tome šta ona nudi. Takođe se naglašava da su igre sa uslugama uživo rizičan predlog za izdavače. Mnogo naslovi poput Anthem su propali, a čak se i teškaš poput Destiny ponekad mučio, što je dovelo do podele između programera i izdavača igre. Čak i sa unosnim svojstvom kao što su Avengers, ne postoji garancija da će igra pronaći publiku koja može izdržati godine stalnog razvoja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: