Ikotek

Avigilon video nadzor kamera 7K rezolucije

Video nadzor industrija prešla je na kompletno novi nivo od kada su dostupne video nadzor kamere 7K (30MP) rezolucije. Sa ovim kamerama za video nadzor pojam javne bezbednosti, bilo da se radi o nadzoru trgova, pograničnih oblasti, saobraćajnica ili fudbalskih stadiona, dobio je novu dimenziju upotrebne korisničke vrednosti.

PCPress.rs Image

Avigilon 7K HD Pro kamera premijerno je najavljena kao prva u industriji single-sensor kamera 7K rezolucije. Ona isporučuje zapanjujuće detalje u slici, čak i u ekstremnim uslovima osvetljenja, a zahvaljujući svojoj jedinstvenoj rezoluciji u stanju je da obuhvati područje, za koje bi inače bilo potrebno 99 tradicionalnih VGA video nadzor kamera.

Kamere za video nadzor sa 30MP rezolucije postavljaju nove standarde i donose novu vrednost kada je u pitanju nadzor velikih površina, pograničnih oblasti i nadzora gradova generalno. Kristalno jasan situacioni nadzor određene veće površine, uz mogućnost zumiranja na razdaljinu od 200 metara a da pritom dobijete upotrebljive i jasne detalje u posmatranoj sceni predstavlja idealno rešenje za rešavanje ili za prevenciju svih potencijalno incidentnih situacija.

Pročitajte i:  Insta360 nove akcione kamere nalik imaju okretne ekrane 

Dodatni izazov u isporučivanju kamere za video nadzor 30MP rezolucije upravo leži u optimizovanom korišćenju raspoloživih (bandwidth) mrežnih resursa. Naravno, proizvođač prve 7K video nadzor kamere mislio je unapred, pa je tako prvenstveno razvijena Avigilon High Definition Streaminng Management (HDSM) tehnologija, koja omogućuje znatne bandwidth uštede.

PCPress.rs Image

HDSM tehnologija skladišti video informacije u malim paketima podataka. Simultano, HDSM razdvaja video u višestruke upotrebne segmente – strimove niže rezolucije i manje veličine za situacioni pregled posmatrane scene, kao i mnogo veće strimove maksimalne rezolucije, za maksimalne detalje u posmatranoj sceni. HDSM nakon toga pametno upravlja ovim strimovima, a sve to na osnovu onoga što operater sistema u datom momentu gleda. Npr. ukoliko se više kamera istovremeno prikazuje u video menadžment klijent softveru, sistem šalje video niže rezolucije i manje veličine od servera do klijent mašine. Međutim, kada operater odabere neku od prikazanih kamera i recimo zumira da bi iz scene pretražio neki konkretan detalj, sistem automatski od servera ka klijentu prosleđuje video nadzor strim visoke rezolucije. Takođe, samo region koji je u interesnom fokusu operatera u tom datom momentu se prosleđuje u visokoj rezoluciji, a ne kompletna scena tj. vidno polje kamere. HDSM kao jedinstvena i patentirana tehnologija drastično umanjuje nivo informacija koji se razmenjuje na server-klijent relacijama, a samim tim pruža se i jedinstven pristup korišćenju raspoloživih mrežnih resursa kada u upotrebi imamo 7K visoko-rezolucijske kamere za video nadzor.

Pročitajte i:  Insta360 nove akcione kamere nalik imaju okretne ekrane 

PCPress.rs Image

Kamera 7K (30 megapiksela) rezolucije predstavlja idealno rešenje za video nadzor velikih površina, jer osim što pruža efikasniju i veću pokrivenost prostora, u kombinaciji sa pravim objektivom može vam dati precizne detalje lica ili drugih sitnih elemenata prilikom zumiranja na daljinu od preko 200 metara. Projekti koji se tiču javne bezbednosti bilo da se radi o nacionalnoj bezbednosti u pograničnim oblastima, ili o javnoj bezbednosti građana na skupovima ili sportskim događajima, danas imaju podršku u vidu visoko-rezolucijskih kamera za video nadzor 7K (30MP) rezolucije.

Dizajnirana i proizvedena za nadzor velikih površina, 7K kamera pridružila se Avigilon porodici 4K, 5K i 6K HD PRO Avigilon kamera sa kojima se efikasno i sa manjim brojem kamera u sistemu mogu pokriti daleko veće površine.

Za sve dodatne detalje o Avigilon 7K kamerama za video nadzor, kao i za preporuke u pravilnom planiranju i projektovanju sistema možete direktno kontaktirati Avigilon predstavnika za vašu državu ili region: http://avigilon.com/sales-locator/.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,