TrendMicro

Avon se oporavlja od misterioznog cyber-security incidenta

Kozmetički gigant Avon doživeo je 8. juna misteriozni sajber-bezbednosni incident, o čemu je dan nakon toga obaveštena Američka Komisija za hartije od vrednosti. Problem je primećen u delu IT infrastrukture, konkretno u delu koji se odnosi na pristup backend sistemima za naručivanje i plaćanje proizvoda. Incidenti su uočeni u Velikoj Britaniji, Brazilu, Poljskoj i Rumuniji.

PCPress.rs Image

Kozmetika na meti sajberkriminalaca

Avon je kompanija koja je osnovana u SAD-u, a sada se nalazi u vlasništvu brazilske multinacionalne kompanije Natura&Co, sa sedištem u Velikoj Britaniji. Iz kompanije su odbili da daju detalje o incidentu, ali u dokumentu koji je poslat komisiji 12. juna dato je obećanje da će tokom nedelje biti završen oporavak sistema koji su bili u prekidu dva dana.

Nezavisni izvor koji je pratio incident od početka smatra da je u pitanju bio ransomware napad koji je sprovela grupa DopplePaymer. Do iste informacije došla je i poljska cyber-bezbednosna kompanija Niebezpiecznik koja tvrdi da je dobila indirektne informacije o tome iz Avon-a. Međutim, kako nije dobijena potvrda iz zvaničnih izvora, ove objave možemo smatrati samo kao pretpostavke

Pročitajte i:  Ransomware je smanjen ove godine – ali postoji kvaka

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,