Ažurirajte Chrome da biste dobili novu funkciju

Ako ste tip osobe koja odjednom drži na desetine otvorenih tabova, ova nova funkcija mogla bi da vam uštedi puno vremena i muke.

PCPress.rs Image

Grupe tabova su sada dostupne svima

Kao što i samo ime govori, grupe tabova vam omogućavaju da sakupljate povezane tabove u jedan prikladan klaster. Već neko vreme je moguće testirati grupe tabova aktiviranjem eksperimentalnog Chrome Flag, ali sada, kako izveštava 9to5Google, funkcija se pomera iz faze testiranja i postaje podrazumevano dostupna u redovnoj verziji browsera.

Da biste isprobali grupe tabova, prvo se uverite da imate najnoviju verziju Chrome-a (verzija 85.0.4183.102). Ovo bi trebalo automatski da se instalira sledeći put kada ponovo pokrenete browser, ali možete ga preuzeti i ručno klikom na dugme menija u gornjem desnom uglu, pomeranjem nadole na „Help“ i odabirom „About Chrome“. Browser će proveriti da li postoje novije verzije i ako je nova finkcija dostupna, imaćete mogućnost da je instalirate.

Kada instalirate novu verziju, kliknite desnim tasterom miša na tab i u trebalo bi da vidite opciju „Add tab to new group“. Na ovaj način možete stvoriti onoliko grupa koliko želite, a zatim desnim tasterom miša kliknite druge tabove i izaberite grupu u koju ćete ih dodati.

Pročitajte i:  Korisnici iPhone-a sada mogu da dele svoje digitalne ključeve automobila

Grupe tabova je moguće preimenovati desnim klikom na tačku koja se nalazi pored njih, a možete i promeniti boju tačke da biste olakšali identifikaciju svake grupe.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,