BIZIT 2022

Ažurirajte svoj Windows, Microsoft objavio zakrpe za sve verzije

Microsoft obično objavljuje ažuriranja za Windows drugog utorka u mesecu. Kada kompanija objavi važno ažuriranje u ponedeljak, kao što se to dogodilo juče, to je znak da su korisnici operativnog sistema kompanije u realnoj opasnosti.

windows7_01.jpgJuče obavljeno ažuriranje se primenjuje na sve verzije Windowsa, počev od Windows Vista.

Dakle, vreme je da preuzmete zakrpu za Windows koja ispravlja kritičan bezbednosni propust koji bi mogao omogućiti hakerima da pokrenu maliciozan kod na vašem računaru, i da tako dobiju potpunu kontrolu nad ranjivim sistemom.

Kritičan bezbednosni propust (CVE-2015-2426) koji utiče na sve podržane verzije Windowsa, je u načinu na koji Windows Adobe Type Manager Library rukuje Microsoftovim OpenType fontovima.

Ranjivost može omogućiti hakerima da sa daljine izvrše maliciozni kod na računaru žrtve ako žrtva otvori posebno napravljen dokument ili poseti malicioznu web stranicu koja sadrži ugrađene OpenType fontove.

Napadači tada mogu instalirati programe, pregledati, menjati ili brisati podatke ili kreirati nove naloge sa svim pravima korisnika, kažu iz Microsofta.

Pročitajte i:  Novi Windows Media Player vraća u prošlost

Propust postoji u Windows Vista, Windows 7, 8, 8.1 i Windows RT, Windows Server 2008 ali i Windows 10 Insider Preview.

Za sada nema naznaka da hakeri koriste ovaj propust u napadima, ali su šanse da bi on mogao biti iskorišćen veoma velike. Zato se korisnicima savetuje da ažuriraju svoje sisteme što pre.

Ispravka je dostupna preko Windows Update mehanizma, i zahteva restartovanje računara.

Izvor: Informacija

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,