Top50 Glas publike

Ažuriranja za Windows mogu da pokvare Wi-Fi, ali ipak bi trebalo da ih instalirate

I Windows 10 i 11 pate od problema sa Wi-Fi-em nakon najnovijeg ažuriranja, ali je zadržavanje prethodne verzije i dalje rizičnije.

PCPress.rs Image

Najnovija bezbednosna ažuriranja za Windows izazivaju probleme

Na prvi pogled, ovo je problem koji želite da izbegnete. Kao što je Microsoft potvrdio, verzije KB5014699 (Windows 10) i KB5014697 (Windows 11) uzrokuju da funkcija Wi-Fi hotspot potpuno prestane da radi. Ne samo da nećete moći da ga podesite, već i internet veza sa vašim uređajem može prestati, bez mogućnosti ponovnog povezivanja.

Sve sledeće osnovne verzije Windows-a su pogođene:

Baš kao i na telefonu, Wi-Fi hotspot funkcija se koristi za emitovanje vaše veze na druge uređaje. Ovo je odlično ako vaš računar podržava 4G ili 5G, ali može da deluje i kao ekstender za vašu kućnu Wi-Fi vezu, omogućavajući da više oblasti bude u dometu. Nemogućnost pristupa ovoj funkciji je dosadna, ali suštinski ne utiče na povezivanje sa pristupnom tačkom drugog uređaja. Ako se oslanjate na mobilne podatke vašeg telefona kada širokopojasni pristup prestane, ovo će i dalje raditi. Ovo je jedan od razloga zašto ažuriranje uređaja ima mnogo smisla. Osim ako ranije niste uključili mobilnu pristupnu tačku, malo je verovatno da će problem uticati na vas. Štaviše, Microsoft preporučuje lako rešenje. Samo idite na Settings > Network & internet > Mobile hotspot i kliknite na prekidač na poziciju „Off“. Ali bez sumnje najveći razlog da i dalje ažurirate svoj uređaj je ozbiljna bezbednosna greška od koje se čuvate – „Follina“ ranjivost koristi zlonamerne Microsoft Word dokumente da preuzme kontrolu nad vašim računarom, instalira programe, prikuplja lične podatke ili kreira nove korisničke naloge.

Pročitajte i:  Uskoro ćete moći da strimujete zvuk svog Android telefona na Windows 11

Izvor: Techadvisor

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,