Top50 Glas publike

Ažuriranje Google Discover-a dodaje veoma traženu funkciju za personalizaciju vašeg fida

Google Discover feed je bio korisna destinacija za ljude koji traže najnovije vesti i zanimljiv sadržaj, uključujući video zapise, ali vam se neke YouTube video preporuke povremeno možda neće dopasti.

PCPress.rs Image

Sada možete sakriti određene YouTube kanale

Ovde je korisna nova funkcija Google aplikacije. Kako je primetio SamMobile, Discover feed aplikacije Google sada uključuje opciju sakrivanja video snimaka sa određenih YouTube kanala koji vas ne zanimaju. Prema izdanju, mogućnost isključivanja preporuka određenih kreatora sadržaja je bila među visoko traženim funkcijama aplikacije.

Ranije ste mogli da tolerišete da vidite irelevantne video preporuke na vašem Discover feedu ili da potpuno blokirate YouTube video snimke. Novo ažuriranje vas više ne tera da morate da birate sve ili ništa. Čini se da nema smisla da vas prisiljavate da onemogućite YouTube preporuke samo zato što vam se nije dopao određeni video, a Google je to očigledno shvatio. Google Discover vam već omogućava da sakrijete sadržaj sa veb lokacija koje ne želite da vidite, tako da je nedostatak slične opcije za YouTube video zapise bio, blago rečeno, zbunjujući. Što je još važnije, nova mogućnost olakšava personalizaciju sadržaja koji prolazi kroz vaš fid. Iako je većina članaka i video snimaka koji se pojavljuju u ovom strimu zasnovana na vašoj istoriji pretrage, Google ponekad može biti preširok u svojim predlozima.

Pročitajte i:  Velike promene: Google passkey i kraj lozinki

Vredi napomenuti da mogućnost blokiranja video snimaka sa YouTube-a u potpunosti ostaje na mestu, ako se odlučite za Discover fid bez video zapisa, koji bi uskoro mogao da dođe do Google-ove početne stranice za desktop. Najnovija promena se vidi u Google beta verziji 13.36.10.26, za koju se čini da je trenutno široko dostupna.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: