Ažuriranje KB4579311 uzrokuje probleme korisnicima Windows 10

Pre nekoliko dana, Microsoft je objavio novu kumulativnu ispravku za Windows 10. Ažuriranje KB4579311 trebalo je da reši niz problema sa operativnim sistemom, uključujući razne bezbednosne probleme, ali – još jednom – ovo ažuriranje se pokazalo problematičnim za mnoge korisnike.

PCPress.rs Image

Novi update, novi problemi

Prijavljeni problemi se kreću od neuspele instalacije sa kodom greške 0k800f0988, 0k80073701 ili 0k8007000d, preko crnih ekrana, problema sa štampanjem, pa sve do nemogućnosti prijave u Windows 10. Kako je izvestio TechDows, postoje razni izveštaji nezadovoljnih korisnika na Microsoftovim forumima za podršku. U slučaju neuspele instalacije, postoje izveštaji da Windows prikazuje jednu od dve različite poruke o grešci. Prva glasi: “Neke datoteke za ažuriranje nedostaju ili imaju problema. Pokušaćemo ponovo da ažuriramo kasnije”. Druga poruka o grešci glasi: „Bilo je problema pri instaliranju ispravki, ali pokušaćemo ponovo kasnije“. Iako većina izveštaja koji se odnose na ove poruke o greškama dolazi od korisnika koju su KB4579311 dobili od Windows Update-a, ali čini se da je preuzimanje iz Microsoft Update Catalogue jednako problematično.

Pročitajte i:  Ažuriranje Microsoft Teams-a doprinosi smanjenju ometanja pažnje

Međutim, problemi postoje i za neke od onih ljudi koji su mogli da instaliraju ispravku. Neki prijavljuju probleme sa prijavljivanjem u Windows, dok se drugi žale na crne ekrane prilikom pokretanja. Ostali prijavljeni problemi uključuju probleme sa štampačima i HDMI priključcima. U tim slučajevima deinstaliranje KB4579311 popravlja stvari.

Izvor: Betanews

Facebook komentari:

Tagovi: ,