BIZIT 2022

Ažuriranje operativnog sistema Windows 10 pravi problem sa taskbarom 

Windows 10 je nedavno dobio novi preview update i koji nekim korisnicima stvara probleme sa taskbarom.

PCPress.rs Image

Prijavljeni problemi imaju nekoliko potencijalno jednostavnih rešenja

Patch KB5003214 je preview kumulativnog ažuriranja iz juna, ali kao i problemi koji su već poznati Microsoftu, postoji problem i sa pogrešnim ikonama na taskbaru, koji je primetio Windows Latest. Ova zakrpa je za verzije operativnog sistema Windows 10 za maj 2021 Update, oktobar 2020 Update i maj 2020 Update (koje su u suštini iste verzije, sa manjim promenama u novijim). KB5003214 je počeo da se pojavljuje početkom ove nedelje sa nekim ispravkama grešaka, a ažuriranje je takođe učinilo dostupnim svima funkciju „News and interests“ na taskbaru.

Neki korisnici se žale da ova zakrpa pravi problem u system tray oblasti taskbara (drugim rečima, ikonama krajnje desno), što je očigledno povezano sa omogućavanjem „News and interests“. Ikone u sistemskoj paleti preklapaju se ili nestaju i generalno pate od problema jedne ili druge vrste, posebno sa uključenom funkcijom „News “. Drugi su primetili probleme sa obaveštenjima Action Center-a, a ikone nestaju ili se slučajno pomeraju u sistemskoj paleti. Korisnici su primetili da je deinstaliranje ispravke otklonilo problem. Naravno, ažuriranja previewa su još uvek na testiranju, pa nije iznenađujuće što bi moglo biti problema.

Ukazano je na nekoliko potencijalnih jednostavnih rešenja za problem, a jedno smo već pomenuli: jednostavno deinstalirajte KB5003214. Međutim, postoje i izveštaji koji tvrde da će samo isključivanje vidžeta News na taskbaru rešiti probleme sa ikonama, što je mnogo jednostavnije rešenje. U svakom slučaju, jasno je da ovde postoji neka vrsta problema i nadamo se da će je Microsoft rešiti pre nego što ovo ažuriranje previewa bude predstavljeno kao kumulativno ažuriranje iz juna.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: