Top50 Glas publike

Ažuriranje operativnog sistema Windows 10 pravi problem sa taskbarom 

Windows 10 je nedavno dobio novi preview update i koji nekim korisnicima stvara probleme sa taskbarom.

PCPress.rs Image

Prijavljeni problemi imaju nekoliko potencijalno jednostavnih rešenja

Patch KB5003214 je preview kumulativnog ažuriranja iz juna, ali kao i problemi koji su već poznati Microsoftu, postoji problem i sa pogrešnim ikonama na taskbaru, koji je primetio Windows Latest. Ova zakrpa je za verzije operativnog sistema Windows 10 za maj 2021 Update, oktobar 2020 Update i maj 2020 Update (koje su u suštini iste verzije, sa manjim promenama u novijim). KB5003214 je počeo da se pojavljuje početkom ove nedelje sa nekim ispravkama grešaka, a ažuriranje je takođe učinilo dostupnim svima funkciju „News and interests“ na taskbaru.

Neki korisnici se žale da ova zakrpa pravi problem u system tray oblasti taskbara (drugim rečima, ikonama krajnje desno), što je očigledno povezano sa omogućavanjem „News and interests“. Ikone u sistemskoj paleti preklapaju se ili nestaju i generalno pate od problema jedne ili druge vrste, posebno sa uključenom funkcijom „News “. Drugi su primetili probleme sa obaveštenjima Action Center-a, a ikone nestaju ili se slučajno pomeraju u sistemskoj paleti. Korisnici su primetili da je deinstaliranje ispravke otklonilo problem. Naravno, ažuriranja previewa su još uvek na testiranju, pa nije iznenađujuće što bi moglo biti problema.

Pročitajte i:  Ne sviđa vam se novi ogromni search bar u operativnom sistemu Windows 11? Microsoft radi na „popravci“

Ukazano je na nekoliko potencijalnih jednostavnih rešenja za problem, a jedno smo već pomenuli: jednostavno deinstalirajte KB5003214. Međutim, postoje i izveštaji koji tvrde da će samo isključivanje vidžeta News na taskbaru rešiti probleme sa ikonama, što je mnogo jednostavnije rešenje. U svakom slučaju, jasno je da ovde postoji neka vrsta problema i nadamo se da će je Microsoft rešiti pre nego što ovo ažuriranje previewa bude predstavljeno kao kumulativno ažuriranje iz juna.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: