Balmer neće više biti Microsoft CEO

Stiv Balmer više neće biti izvršni direktor Microsofta, upravo je najavljeno iz ove kompanije.

exec_Ballmer_heroOn će tu poziciju napustiti u narednih 12 meseci, odnosno kada se bude završio proces postavljanja novog izvršnog direktora.

Balmer odlazi u penziju, a iz Microsofta je saopšteno da će do odabira i postavljanja novog direktora on i dalje obavljati tu funkciju.

“Nikada ne postoji “savršeno vreme” za ovakav tip tranzicije, ali sada jeste pravo vreme”, rekao je Balmer u svom otvorenom pismu zaposlenima kompanije Microsoft.

“Krenuli smo sa novom strategijom, novom organizacijom i imamo sjajan tim rukovodilaca”, podsetio je on.

“Microsoft je neverovatno mesto, volim ovu kompaniju. Volim način na koji smo izmislili i popularizovali računarstvo i računar. Ponosan sam na to šta smo postigli. Porasli smo sa 7,5 miliona dolara na skoro 78 milijardi od kada sam se ja priključio Microsoftu,  sa 30 zaposlenih na skoro 100.000. Cenim svoj udeo u vlasništvu i radujem se što ću i dalje biti jedan od najvećih vlasnika kompanije.

Ovo je veoma emotivna i teška stvar za mene. Na ovakav korak sam se odlučio jer je u najboljem interesu kompanije koje volim, koja mi je pored porodice i prijatelja najvažnija stvar.”

Pročitajte i:  Windows 11 otežava prelazak sa Edge-a na alternativne browser-e

Njegovo pismo zaposlenima možete pročitati ovde.

Za potrebe procesa odabira novog izvršnog direktora formiran je specijalni odbor u kom učešće ima i osnivač kompanije, Bil Gejts.

Stiv Balmer je u Microsoftu od 1980. godine, a tačno dvadeset godina kasnije postao je izvršni direktor ove kompanije.

Facebook komentari:

Tagovi: ,