Top50 Glas publike

Bandito – Nosivi uređaj koji komarce drži na odstojanju

Retko šta može da ugrozi aktivnosti koje pojedinac obavlja u prirodi kao insekti, pa najobičniji izlazak u dvorište tokom leta može da se pretvori u prilično neprijatno iskustvo. Tako je bilo samo pitanje vremena kada će tehnologija da se uhvati u koštac sa ovim problemom, a kako bi eliminisala sprejeve i ostale hemikalije koje negativno utiču na okruženje.

PCPress.rs Image

Onda se pojavio Guarden – kompanija koja je specijalizovana za uređaje koji štite od štetočina iz prirode, te je lansirala Indiegogo kampanju za svoj poslednji proizvod Bandito. Ovaj mali gadget, koji može da se nosi i oko ručnog zgloba, te da se prikači na bilo koji deo odeće, onoga koji ga nosi štiti od komaraca na dva načina.

Tako su prva linija odbrane zvučni talasi, podešeni na frekvenciju koja odbija različite vrste insekata. Ljudsko uho ne registruje ovaj zvuk, a talasi ne utiču ni na kućne ljubimce, ali komarce uspešno drže na odstojanju. Pored toga, uređaj oslobađa i miris koji je prijatan za čoveka, ali odbija insekte. I jedna i druga metoda su efektne same po sebi, ali kada se kombinuju uspešnost odbijanja insekata se povećava.

Pročitajte i:  Robot koji kuću čuva od bubašvaba

PCPress.rs Image

Bandito je kreiran tako da potraje celu sezonu, a dolazi u paketu sa internom baterijom, koja može da potraje do 500 sati, dok aromatična traka traje oko dve nedelje. Korisnik uz uređaj dobija 12 traka, što je dovoljno za tri meseca.

Izvor: Digital Trends

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,