Bang & Olufsen u finansijskim problemima i traži kupca

Danski proizvođač luksuznih TV i zvučnih sistema Bang & Olufsen nalazi se u finansijskim problemima zbog čega je prisiljen da potraži potencijalnog kupca koji bi mogao da ga izvuče iz krize.

PCPress.rs Image

Informaciju da se kompanija prodaje potvrdio je sam CEO Bang & Olufsen-a, Ole Andersen, prilikom intervjua za danski finansijski dnevni list Dagbladet Børsen. Anderson spominje i loše finansijske rezultate kompanije i izdvaja dva problema u protekloj godini. Problem je predstavljanje vrlo malog broja novih proizvoda i sproveden zahtevni proces rekonstrukcije čitave mreže kompanije za prodaju i distribuciju njihovih proizvoda.

Trebalo bi spomenuti kako je Bang & Olufsen pre tri godine odbio ponudu za preuzimanje kompanije koja je stigla od kompanije Sparkle Roll u vlasništvu kineskog milijardera Qi Jianhonga. Andersen je rekao da je u to vreme bilo previše neizvesnosti oko potencijalne ponude kineske kompanije, koja je pre tri godine jasno stavila do znanja da želi da izgradi ulog koji danas ima oko 15%.

Problemi Bang & Olufsena samo su nastavak kriznog perioda za evropske proizvođače elektroničkih uređaja koji je nedavno kulminirao prestankom proizvodnje i aktivnosti u nemačkoj kompaniji Loewe.

Pročitajte i:  NortonLifeLock kupio Avast za 8.6 milijardi dolara

Izvor: Bloomberg

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,