TrendMicro

Banke zabranjuju instaliranje aplikacija na Galaxy S10 i Note 10 telefone?

Pre nekoliko dana otkriven je veliki sigurnosni propust na Galaxy S10 i Note 10 serijama telefona, koji dozvoljava da se uređaj otključa bilo skeniranjem bilo kog prsta. Iako je Samsung najavio da će vrlo brzo izdati zakrpu, ovaj poslednji incident korejskog giganta nije ostao bez posledica.

PCPress.rs Image

Naime, pojedine banke su počele da iz sigurnosnih razloga ograničavaju upotrebu svojih aplikacija na ugroženim modelima telefona. Neke od njih su u potpunosti zabranile instalaciju aplikacija na ove telefone, a neke su već isključile otisak prsta kao jedan od mogućih načina logovanja u aplikaciju.

Problem kod skenera otiska prsta je što on otključava uređaj nakon prislanjanja bilo kog prsta, ako je preko ekrana postavljeno zaštitno staklo. Prve su na tu vest reagovale britanske banke, NatWest i Nationwide Building Society. Prva je preduzela drastičniju meru, jer su povukli svoju aplikaciju iz Google prodavnice za Galaxy S10 i Note 10 korisnike i neće je vraćati sve dok ovaj propust ne bude rešen. Druga banka nije preduzela toliko drastične mere, ali njihovi klijenti sa spornim telefonima moraju da koriste tradicionalnije načine logovanja u aplikaciju. Njihov primer sledile su i neke izraelske banke. Koliko je poznato, američke banke još nisu reagovale po ovom pitanju, s obzirom da su korisnici sa tog podneblja prijavljivali da im sve za sada radi kao i ranije.

Pročitajte i:  Samsung telefoni bi u budućnosti mogli imati dual under-display kamere za prepoznavanje lica

Samsung je potvrdio sa se ovaj problem javlja na Galaxy Note 10, Note 10+, S10, S10+ i S10 5G modelima telefona, kao i da će sigurnosna zakrpa biti dostupna do kraja ove nedelje. Nakon što bude implementirana, kompanija moli korisnike da ponovo obave proces skeniranja i registracije svojih otisaka prstiju.

Izvor: Android Police

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,