Bazna stanica koja staje u šaku – Ericsson Radio Dot System

Kompanija Ericsson predstavila je mobilnu baznu stanicu koja je dovoljno mala da staje u šaku, a koja obezbeđuje signal za grupu ljudi u zatvorenom prostoru.

radio-dot-system-installRešenje oblika diska nazvano je Ericsson Radio Dot System, a kreirano je za različite situacije u kojima je potrebno u zatvorenom prostoru obezbediti kvalitetan pristup mobilnoj širokopojasnoj mreži i prenos glasa.

Uređaj je težak 300 grama,  nastao je nakon dve godine istraživanja i razvoja i koristi 14 patenata. Dot uređaji se sa baznom stanicom povezuju preko standardnog LAN kabla, putem kojeg dobijaju i struju.

Ericsson Radio Dot System podržava integraciju sa Ericssonovom Wi-Fi ponudom što omogućava funkcije poput preusmeravanja saobraćaja u realnom vremenu kako bi korisnici dobili najviši kvalitet usluge putem Wi-Fi i 3G mreža.  Uređaj bi trebalo da postane komercijalno dostupan krajem 2014. Godine, a za njega su se već zainteresovali američki mobilni operateri, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Kris Rinne, viši potpredsednik za planiranje mreže i proizvoda, AT&T Services, kaže da su male bazne stanice ključna komponenta njihovog projekta za unapređenje mreže.

„Stalno tražimo načine da unapredimo mobilno korisničko iskustvo. Pružanje odličnog bežičnog signala u zatvorenom prostoru može predstavljati i tehnički i logistički izazov. Rešenje kao što je Ericsson Radio Dot System daje nam još jedan način za rešavanje tog izazova“, rekao je on.

Facebook komentari:

Tagovi: , ,