Belorus priznao da je upravljao sajtom za krađu identiteta

PCPress.rs Image

Dvadesetšestogodišnji Dmitrij Naskovec iz Belorusije priznao je da je upravljao sajtom za krađu identiteta kako bi zaobišao sigurnosne mere banaka. Do hapšenja u aprilu prošle godine, Naskovec je bio mozak iza CallService.biz, sajta koji je pomogao više od dve hiljade lopova da izvrše krađu. CallService zaposlio je više Engleza i Nemaca koji su pozivali banke i pretvarali se da su žrtve krađe identiteta kako bi potvrdili lažne transakcije koje su izvršili kriminalci. Na taj način su zaobišli bezbednosne mere mnogih američkih banaka koje često traže da se vlasnici kreditnih kartica jave telefonom radi potvrđivanja sumnjivih transakcija.

Naskovec se starao da njegovi ljudi znaju tačnu transakciju koja je obavljena, kao i podatke o žrtvi, uključujući broj socijalnog osiguranja i odgovore na sigurnosna pitanja kao što su „U kom gradu ste se venčali?“ i „Kako vam se zove najstariji brat ili sestra?“  CallService.biz obavio je više od pet hiljada i četiri stotine takvih poziva i nudio je svoje usluge na sajtu CardingWorld.cc, na kojem se kupuju i prodaju informacije o ukradenim platnim karticama.

Sergej Semasko, operater CardingWorld.cc, navodno je pomogao Naskovecu da napravi svoj sajt u junu 2007, zbog čega ga čeka suđenje u Belorusiji. Naskovec je uhapšen u Čehoslovačkoj u aprilu prošle godine i kasnije je isporučen u Ameriku. Očekuje ga zatvorska kazna od približno trideset sedam godina, a presuda će biti donesena dvadeset šestog maja.

Izvor: IT News

Facebook komentari:

Tagovi: , ,