Top50 Glas publike

Bend Deccin Ye Mc promovisao album „Kasni radovi“

Kineska četvrt u Novom Sadu u četvrtak, 23. oktobra, bila je u znaku muzičkih veterana, i obećavala je dosta uprkos kiši koja je padala i ozbiljno narušavala ugođaj šetnje do Limana.

Deccin-Ye-Mc-04

Jedno od dešavanja te večeri bila je koncertna promocija albuma „Kasni radovi“ benda Deccin Ye Mc koja je održana u studiju „Think Tank“ koji je tako dobro skriven da bi mi bilo bolje da sam bacala mrvice da znam kuda da se vratim i pomislila sam da ću biti jedna od malobrojnih optimista koji su se izvukli iz kuće i krenuli u ovaj pohod. Ali…

Prvo što me je iznenadilo je broj ljudi koji se pojavio jer je studio našeg poznatog bubnjara Firčija bio pun i izgleda da sam ja ipak samo jedna od malobrojnih koji nisu znali gde se tačno nalazi, a drugo iznenađenje je bila jako dobra svirka benda za koji sam prvi put čula tek kada sam dobila pozivnicu za promociju.

Deccin-Ye-Mc-01Iako su svirali kratko, oko 45 minuta, jer toliku minutažu ima njihov albuma „Kasni radovi“ sa osam pesama, bilo je pravo zadovoljstvo slušati ih jer svaka pesma mi je u nekom delu izmamila osmeh zbog duhovitosti koju poseduje. Naravno, i najave pesama uz kratka i, opet duhovita, obrazloženja frontmena Gorana Kovačevića doprinela su da osmeh sa lica ne silazi ni meni, ni ostalim prisutnima.

Bend, pored Gorana koji peva i svira gitaru, čine Miroslav Maletić Kića (gitara) i Ivan Fece Firchie (bubnjevi), a na svirkama su pojačani prisustvom poznatih novosadskih muzičara Nikole Kostića, poznatijeg kao Lee Man, na bas gitari, Stevana Sibinčića na gitari i Vladimira Srdića na usnoj harmonici.

Da li bend koji ima tri gitare na bini može da zvuči nezanimljivo ili loše? Možda i može, ali ja to do sad nisam doživela, a u četvrtak je ta kombinacija donela opasno dobar zvuk koji je u nekim momentima čist rokenrol, dok su recimo u pesmi „Drugi su krivi“ pokazali kako može uz provokativan tekst da se flertuje sa pankom.

Deccin Ye Mc je ovaj album nešto ranije promovisao i sa dva video spota, „Ja sam šnajder“ i „Richard Barton“, pa pogledajte i poslušajte o čemu se ovde radi.

Bilo je ovo veče novog i jako zanimljivog iskustva i preporučujem da sledeću priliku za slušanje benda Deccin Ye Mc ne propustite jer iako nisam još uvek sigurna kako im se izgovara ime mogu da garantujem za kvalitet koji su pokazali.

Što se tiče tehičkih detalja autori muzike su Goran Kovačević i Miroslav Maletić Kića. Na aranžmanima je, pored dvojice autora, radio i Ivan Fece Firchie. Tekstove je napisao Goran Kovačević. Izdavač je “Mascom Records” (istovremeno i distributer za Srbiju i region). Pesme su snimljene u studiju “Think Tank” tokom 2012. i 2013. godine. U ulozi producenta bio je Miroslav Maletić Kića, a snimatelj i koproducent bio je Ivan Fece Firchi.

Ivana Jovanović
Urednik Remix Pressa
Računajte na računare

Photo: Nenad Tubić – Wood

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,