Beograd domaćin drugog Digitalnog samita Zapadnog Balkana

Republika Srbija će 4. i 5. aprila biti domaćim drugog Digitalnog samita Zapadnog Balkana koji će se održati u Palati Srbija u Beogradu, a u okviru Digitalne nedelje Srbije. Cilj samita je da regionalnu digitalnu saradnju podigne na viši nivo. Ovogodišnji samit, koji će se odigravati u tri sale, otvoriće predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo Marija Gabrijel, i generalni sekretar Međunarodne unije za telekomunikacije Houlin Đao.

PCPress.rs Image

Na tri bine, viši predstavnici vlada, međunarodnih institucija, preduzeća, društvenih organizacija, akademskih krugova i pojedinaca će imati priliku da diskutuju i predlože inovativne pristupe politici, predstave najnovije tehnologije, razmene ideje i otkriju najnovije digitalne trendove. Na glavnoj bini, WB6, održaće se niz otvorenih diskusija koje će se fokusirati na četiri teme na kojima se temelji samit: Digitalne veštine, Poverenje i sigurnost, Mreže i povezivanje, te Digitalna ekonomija i društvo. U ovom delu prvog dana Beograd će ugostiti i prvog humanoidnog robota koji je dobio državljanstvo, Sofiju o kojoj smo ranije pisali, a koja će razmatrati ciljeve održivog razvoja.

Digitalna bina će biti mesto za istraživanje razvoja digitalnih tehnologija i kako se one mogu primeniti na poslovni i stvarni život. Predstavnici institucija i biznisa će se u ovom delu udružuti kako bi podstakli raspravu o implementaciji inovacija i tehnoloških rešenja, kao i uvođenju novih trendova u digitalnoj areni. Samit bina će omogućiti učesnicima da saznaju o inovacijama u održivosti, saradnji i politici usredsređenoj na građane, razmenjujući najbolje prakse. Digitalne inicijative usmerene na ljude će biti otkrivene i razmatrane kroz panel diskusije, a mehanizmi podrške za WB6 ekonomije i druge razvojne mogućnosti će takođe biti predstavljeni na samitu.

Ovogodišnji Digital Summit će takođe imati Tech Showcase osmišljen da osnaži pokretački ekosistem Zapadnog Balkana. Prisutni će imati priliku da se upoznaju sa 38 startapova iz WB6 regije, među kojima su nagrađivani, inovativni i disruptivnim startapi koji imaju misiju da budu promena koju svi želimo da vidimo.

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: ,