Beskorisna, ali lepa – mašina za lebdeće kapljice vode

Lebdeći objekti su postali proverena formula za Kickstarter projekte, te već imamo lebdeće satove, lebdeće zvučnike, lebdeće sijalice, lebdeće biljke, i još mnogo toga što lebdi, a sada se ovoj porodici pridružila i LeviZen – mašina zahvaljujući kojoj i kapi vode mogu da.. pogađate: lebde.

PCPress.rs Image

I dok lebdeću sijalicu možda i možemo da zamislimo u nekoj korisnoj situaciji, kada je u pitanju lebdeća kapljica vode ni jedna korisna funkcija ne pada na pamet, te će verovatno služiti za impresioniranje i zbunjivanje kako prijatelja, tako i neprijatelja. Stručnjaci iz kompanije Simplistyk, koja stoji iza ove mašine, svakako su svesni njene beskorisnosti, pa je to verovatno razlog zbog kojeg su se koncentrisali na retro dizajn, a tehnologiju gurnuli u drugi plan. Tako mašina izgleda kao deo neke neobične audio opreme iz sedamdesetih godina prošlog veka, što je donekle u skladu sa načinom na koji funkcioniše, budući da emituje ultrazvučne talase, koji formiraju jedan stabilan talas, a zahvaljujući kojem pomenute kapi vode mogu da lebde.

PCPress.rs Image

Verovali ili ne, ovaj projekat je na Kickstarter-u do sada sakupio skoro 60 hiljada dolara, a podržalo ga je više od 250 korisnika.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,