BIZIT 2022

Besplatan internet u Botaničkoj bašti

Nedavno renovirana, Botanička bašta „Jevremovac“, postala je još jedno od mesta na kojima posetioci mogu da koriste besplatan internet, zahvaljujući Telenorovom projektu otvaranja internet parkova širom Srbije već sedmu godinu za redom.

Besplatan internet i klupe za odmor u Botanickoj basti

„U jednoj od najvećih i najlepših bašti u Evropi, internet će biti na dohvat ruke u svakom trenutku i studentima Biološkog fakulteta, koji u Botaničkoj bašti redovno slušaju predavanja i stiču nova znanja i u ime studenata i univerzitetske zajednice zahvaljujemo se Telenoru koji je sve ovo omogućio“, kaže prof. dr Petar Marin, Upravnik Instituta za botaniku i Botaničke bašte „Jevremovac“.

Prilikom rekonstrukcije Botaničke bašte renovirani su veliki i mali staklenik, kao i otvoreni prostor koji se prostire na oko pet hektara, što će povećati nastavne i istaživačke kapacitete Biološkog fakulteta i Instituta za botaniku. Od 1995. godine Botanička bašta je proglašena za spomenik prirode, a 2007. dobila je i status spomenika kulture u Srbiji.

Srbija je u junu 2008. dobila prvi Telenor Internet park, a u ovom trenutku aktivno je 16 parkova u osam gradova u Srbiji.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Internet i ćirilica
SBB

Tagovi: , , ,