Top50 Glas publike

Besplatna radionica programiranja za decu

PLAYCODE škola programiranja za decu organizuje besplatnu radionicu programiranja za decu od 10 do 12 godina. Radionica će biti održana u subotu 3. marta, sa početkom u 11 časova. Čas u trajanju od jednog sata biće odžan u Krojačevoj školi web dizajna, koja se nalazi u ulici Nikolaja Ostrovskog 3. Za učešće u radionici je potrebno da polaznik ponese svoj laptop.

PCPress.rs Image

Cilj besplatne radionice je upoznavanje polaznika sa osnovama kompjuterskog programiranja u programskom jeziku Python, na platformi prilagođenoj njihovom uzrastu, a koja je sastavni deo obrazovnog sistema u 50.000 škola širom sveta. Jednodnevna radionica u Python-u kreirana je da polaznike uvede u kompleksnije programske jezike. Ovaj kurs omogućava polaznicima da zadobiju samopouzdanje pri kodiranju, kao i da nauče osnove programiranja i Python sintakse.

Priprema za poslovno tržište 21. veka će svakako zahtevati da svako bude u potpunosti informatički pismen, ali i da poznaje osnove programskih jezika. Programiranje se primenjuje u različitim industrijama od poljoprivrede, mode do medicine. Razvoj tehnologije zahteva da se prilagođavamo novim potrebama poslovanja, što podrazumeva novi pristup rešavanju problema i nove koncepte u različitim oblastima. Učenje programiranja u dečijem uzrastu omogućava razvijanje kreativnog i logičkog razmišljanja i analitički pristup rešavanju problema. 

Pročitajte i:  Adizes radionica: Put ka TOP FORMI

Prijavu za učešće na radionicu moguće je obaviti na linku PRIJAVA

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,