ASUS Zenbook

Besplatni priručnici i materijali za učenje programiranja

U susret uvođenju Informatike i računarstva kao obaveznog predmeta za peti i izbornog predmeta za šesti razred osnovne škole, za školsku 2017/2018 godinu, Fondacija Petlja je na svom portalu Petlja.org objavila materijale za učenje programiranja namenjene učenicima i nastavnicima.

PCPress.rs Image

Sam predmet ima tri nastavne teme, Informacione i komunikacione tehnologije (IKT), Digitalnu pismenost i Računarstvo, a u okviru teme Računarstvo predviđeno je da se uči programiranje u vizuelnom programskom jeziku. 

Kao svoj doprinos uvođenju programiranja u osnovne škole, Fondacija Petlja je na web strani Petlja.org/OsnovnaSkola objavila besplatne priručnike, praktikume i zbirke kako bi podržala nastavnike u realizaciji nastavne teme Računarstvo, a učenike da što lakše savladaju programiranje. Materijali su interaktivni, jednostavni i zanimljivi, čime je ujedno dat odgovor na pitanje kako učenici petog i šestog razreda mogu da uče programiranje, a da to ne bude suvoparno i dosadno.

Na portalu Petlja.org za učenike petog razreda objavljeni su „Programiranje u Skreču, priručnik za peti razred“ i „Programiranje u Skreču, praktikum za peti razred“, dok su za učenike šestog razreda objavljeni „Programiranje u Pajtonu, priručnik za šesti razred“, „Programiranje u Pajtonu, zbirka algoritamskih zadataka za šesti razred“ i „Programiranje u Pajtonu, zbirka kratkih pitanja za šesti razred“.

Razlog je usredsređenost Fondacije na cilj radi koga je Fondacija osnovana, a to je unapređivanje algoritamske pismenosti u Srbiji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,