BIZIT 2022

Bethesda tuži Warner Bros zbog krađe ideje za Fallout Shelter

Kompanija koja stoji iza igre Fallout ShelterBethesda Softworks – odlučila je da se upusti u legalnu borbu sa Warner Bros Entertainment, te kreatorom igre za mobilne uređaje koja se zasniva na seriji Westworld, a zbog toga što su pomenuti developeri odlučili na profitiraju na ideji koja pripada ovoj kompaniji.

Prema tekstu koji stoji u tužbu, Westworld Mobile developer Behaviour, koji je bio zadužen i za razvijanje igre Fallout Shelter, prekršio je pravila ugovora, te ugrozio intelektualno vlasništvo kompanije Bethesda. U tužbi se dalje navodi da Westworld Mobile koristi zaštićeni kod iz igre Fallout Shelter, te vrlo sličan dizajn, animaciju, opcije, i druge elemente. Sa kopiranjem se otišlo toliko daleko da u pomenutim igrama postoje čak i iste greške.

Fallout Shelter se pojavio 2015. godine, kao besplatna igra na Bethesda platformi koja igračima omogućava da junake svoje igre sačuvaju od apokalipse, a u formi koja podseća na farmu mrava, u kojoj umesto insekata operišu animirana ljudska bića koja obavljaju niz zadataka da bi sklonište uspešno funkcionisalo.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,